





We krijgen de laatste tijd veel klachten binnen over Jaroba Business Promotions.
Het gaat hier zeker om affliate advertenties en 25 euro per mail verdienen beleid.
Uiteraard zullen wij niet zomaar een bedrijf in diskrediet brengen, maar aangezien dit
bedrijf adressen en normale telefoonnummers niet open en bloot op de site heeft staan,
en het gevoel geeft dat ze dat bewust doen, doen wij een beroep op de mensen die hier
ook geen goede gedachten over hebben of nog beter, mensen die hier slechte
ervaringen mee hebben.
Bijkomend feit is dat Jarobo Business Promotions met een shared - (0900 nummer delen
met andere bedrijven/particulieren) - nummer werkt (toestelnummer intoetsen om naar
de juiste ingang te worden gebracht). Dat betekent dat de tenaamstelling van het 0900
nummer op deze manier niet of zeer moeilijk te traceren is, en er wordt het duurste
tarief gebruikt van 80 cpm. Jaroba is goed in het verbloemen blijkt uit alles.
Heeft u nare herinneringen aan dit bedrijf, geeft u dat dan even door en bij een paar
klachten zullen wij overgaan tot het plaatsen van teksten om mensen te waarschuwen
niet in zee te gaan.
Uiteraard wachtend op nadere informatie adviseren wij u op geen enkele manier (nog) in
contact te treden met dit bedrijf. Het blijft namelijk in dit stadium eigen risico!! Het geeft
ons van meldpuntthuiswerk intuitief en uit ervaring geen goed gevoel hierover.
Hoofdstuk 2.
Wij zijn er ook ingedoken, mede door hulp van Karen Smits, en kwamen al snel tot de
conclusie dat 1 veel support aanwezig zou zijn om je bij te staan (geen velden of wegen
iets vernomen daarvan), als je er zelf niet uitkomt, en 2 dat zij zelf de teksten hebben
geschreven, maar staat duidelijk aangegeven dat het door een ander is geschreven. Je
betaalt 15 euro voor 4 mapjes wat je moet downloaden, and thats it, want je kan hoog of
laag springen, maar na de 15 euro betaald te hebben, verneem je helemaal niks meer
en naar mijns inziens is dat oplichting en wordt nog eens extra bevestigd door een
mailtje wat we ontvingen van 2 gedupeerde thuiswerkers, en een reply van een
medewerker van het Amerikaanse bedrijf wat meldde niks te weten van Jaroba Business
Promotions. Ook weer dank aan karen Smits. Zie in het grijs de mail die wij terug
ontvingen op de vraag of zij JBP kende c.q. samenwerken/werkten.
I can not recall any agreement with JBP
Regards, David
Mail 1
Hallo,
Ik heb 15 euro betaald aan Jaroba Business Promotions, omdat ik graag thuiswerk wou,
en het zag er allemaal goed uit op de website.
Eenmaal betaald kreeg ik echter een vaag bestand met 4 mapjes erin, en een uitleg
waarin verteld werd wat ik allemaal zou moeten doen.
ook staat er in dat de applicatie (de 'Virtual Office') (die ook in dit pakket geleverd is)
gemaakt is door Jaroba ZELF!
Dit is echter helemaal niet waar, er staat duidelijk in dit programma dat de maker niét
Jaroba is.
Nu heb ik ze een e-mail gestuurd omdat de Virtual Office (waarvan Jaroba beweert dat
het 'o zo simpel' werkt) helemaal niet blijkt te werken.
Je krijgt nooit verbinding en opdrachten krijg je al helemaal niet.
Ik heb nooit antwoord gekregen op die mail. Ik voel me zeer opgelicht en ik weet al
bijna zeker dat dit bedrijf niet volgens de regels handelt.. kortom, het lijkt gewoon te
mooi om waar te zijn, en in feite is dat dus ook zo bij Jaroba!
Mvg,
Harry M*****
Mail 2
Na enig speurwerk de volgende resulaten over Jaroba Business Promotions opgeleverd.
Na enig emailverkeer tussen mij en het bedrijf 'Jaroba Business Promotions' en wat
snuffelen op het Internet, is het mij heel duidelijk
geworden dat dit om een malafide onderneming betreft.
Op contact site http://www.jbp-online.nl/
Naam: Jaroba Business Promotions
Postbus 939
Vestigingsplaats: 5550 AX Valkenswaard
KvK-nummer: 17167906 0000
Telefoon: ` 0900-6655123-3722
Bij inschrijving KvK gecheckt:
Naam: Jaroba Business Promotions
Vestigingsadres: Leenderweg 154
Vestigingsplaats: 5555 CH Valkenswaard
KvK-nummer: 17167903 0000
Soort Inschrijving: Hoofdvestiging
Bij bedrijvengids in Valkenswaard gecheckt:
Naam: Jaroba Business Promotions
Vestigingsadres: Peperstraat 14
Vestigingsplaats: 5554 EJ Valkenswaard
Sector: Milieudienstverlening, cultuur, recreatie en overige dienstverlening. ( <--- ???
Was toch een een internetbedrijf voor het ontwerp, beheer,
hosting en promotie van website(s). Opgericht in 2001)
In Goudengids + Nationale telefoongids + Ask.com + Mijn Gids: Geen enkele vermelding
In het correnspondentieverkeer tussen mij en bovengenoemde werd gesteld dat ze lid
waren van de vereniging van Reclame en Marketingburo's' in Utrecht.
Deze instantie cq vereniging heb ik niet kunnen vinden in heel de Provincie Utrecht
Al met al is deze onderneming wat ze stellen dat ze zijn, toch niet helemaal zuiver.
Hopenlijk kunnen jullie de mensen waarschuwen op jullie site
dat dit dus wel degelijk een verkapte versie van piramide -"aanbiedingen voor € 25,- per
verwerkte email" is. Het is alleen met een proffesionele site aangekleed.
Ben ook nog op zoek geweest om een echt telefoonnummer te achterhalen, maar dat is
me tot op heden niet gelukt. Heb getracht contact met deze persoon op te nemen
omdat mijn betaling zogenaamd niet was gelukt. Ik zou bij hun in de buurt zijn, en wilde
dus langkomen zodat ik tevens met de contactpersoon Lisette Schenken zou kunnen
ontmoeten. Deze ontmoeting werd uiteraard direct afgeketst en kon het programma
waarmee ze adverteerde alleen via de site ontvangen.
Hopenlijk heb ik u voldoende geinformeerd, hopenlijk heeft u wat aan deze informatie en
kunt u veel leed besparen door anderen ook voor deze malafide onderneming te
waarschuwen.
Met vriendelijke groet,
Ton
Mail 3
Commentaar: Ook ik ben gisteren in de advertentie van Jaroba Business Promotion
getrapt. Keurig € 15,0 over gemaakt en een bestnadje gekregen van de Vurtual Office.
Paypal rekening geopend en Virtual Office geïnstalleerd. Vanaf dat moment is het over,
je krjgt geen contact met wie dan ook. Als jede zgn. helpdesk mail krijg je een
automatisch gegenereerd mailtje terug en als je daarop weer reageert krijg je totaal
geen reaktie meer. Ook heb ik op de advertentie gereageerd, maar helaas ook geen
reaktie.
Ik raad dus dan ook iedereen aan om niet in te gaan op de advertentie van Jaroba
Business Promotion. Groet, Jan
We zijn mede door een oplettende thuiswerker achter onderstaande gegevens gekomen.
Daarbij moet wel rekening gehouden worden als u gedupeerd bent of anderszins, Jaroba
Business Promotions niet zal overgaan tot restitutie van 15 euro. Wij adviseren u van
meldpuntthuiswerk op geen enkele manier 15 euro over te boeken om thuiswerk te
verkrijgen, aangezien het (erg) omslachtig er aan toe gaat door middel van 4 vage
bestandjes downloaden.
Nadat ik gister even wat ben gaan speuren over de eigenaar van het domein
jbp-online.nl vond ik dit:
Administratieve contactpersoon REE003589-NETBE
R Reefs
+31 (0)408487750
r.reefs@chello.nl
De heer R. Reefs dus. Ik heb meteen een mail gestuurd naar dit e-mailadres, en
vervolgens krijg ik om 00:03 de volgende e-mail! :
Geachte heer/mevrouw,
Het spijt ons te moeten constateren dat u niet tevreden bent met de door ons geleverde
diensten.
Het feit dat u geen verbinding met ons intranet kunt maken heeft meestal te maken dat
de instellingen van uw randapparatuur waarschijnlijk niet correct zijn.
Spijtig genoeg heeft u nooit de moeite genomen dit bij onze helpdesk te meldden,
waarna zij u met de installatie hadden kunnen helpen.
Conform onze leveringsvoorwaarden is restitutie van het betaalde bedrag niet mogelijk,
echter in uw geval willen wij hierop een uitzondering maken. Het bedrag van € 15,- zal
binnen enkele dagen op het bij ons bekende Paypal account worden teruggestort.
Met vriendelijke groet,
Lisette Schenken
Jaroba Business Promotions
Afdeling Personeel & Organisatie
Thuiswerk
Thuiswerk
Thuiswerk
Jaroba Business Promotions is pure oplichting en onder geen geding intrappen